Τζατζίκι δροσερό, σκορδάτο πάντα γευστικό
Τζατζίκι
Ingredients
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- 1-3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Notes
Καθαρίζεις το αγγούρι και το τρίβεις στον τρίφτη. Βάζεις το αγγούρι μέσα σε μία πετσέτα, που έχεις τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις αλάτι και 1 κ.σ. μηλόξιδο. Στραγγίζεις πολύ καλά το αγγούρι με την πετσέτα. Πρέπει να τη σφίξεις πολύ για να φύγει όλη η υγρασία.
Βάζεις το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτεις το αγγούρι και τις άλλες 2 κ.σ. μηλόξιδο. Πολτοποιείς το σκόρδο μαζι με ελαιόλαδο και το προσθέτεις στο γιαούρτι. Ψιλοκόβεις τον άνηθο, τον προσθέτεις στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Μάμα Μπρούνα
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 2/5/21
0 Σχόλια