Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές

από | Δεκ 11, 2021 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Πατάτα
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές, χωρίς πολύ λάδι, πεντανόστιμες που δεν σε βαρυστομαχιάζουν. Ιδανικές και για παιδιά.

Ποια είναι όμως η προέλευση της τηγανητής πατάτας; Υποστηρίζεται ότι οι τηγανητές πατάτες έχουν καταγωγή από το Βέλγιο και η διαμάχη των Γάλλων και των Βέλγων για την προέλευση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τις δύο χώρες να διεκδικούν την προέλευση.

Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές

Ingredients
  

  • 5 πατάτες (ή και περισσότερες)
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Notes

Οι πατάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό είναι κατάλληλες για τηγανητές. Η υγρασία εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια και μέσα στον πολτό στον ατμό.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά στικς. Αφού τις κόψετε τις βάζετε σε ένα μπολ με νερό και τις ξεπλένετε για να διώξετε όσο το δυνατό, το άμυλο. Τις στραγγίζετε καλά και σε μπολ τις βάζετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέυετε καλά και τις απλώνετε σε ταψί με λαδόκολλα απλώνοντας τες ώστε να μην καλύπτει η μία την άλλη.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο πρόγραμμα μαγείρεμα με αντίσταση στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. Μετά γυρνάτε τον φούρνο στο πρόγραμμα μαγείρεμα με αέρα και στους 160 βαθμούς κελσίου για άλλα 5 λεπτά.

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις