Πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές, χωρίς πολύ λάδι, πεντανόστιμες που δεν σε βαρυστομαχιάζουν. Ιδανικές και για παιδιά.
Υποστηρίζεται ότι οι τηγανητές πατάτες έχουν καταγωγή από το Βέλγιο και η διαμάχη των Γάλλων και των Βέλγων για την προέλευση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με τις δύο χώρες να διεκδικούν την προέλευση.
Για τις τηγανητές πατάτατες
- 500 γρ πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά στικς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλάτι και το ξίδι, προσθέτουμε τις πατάτες, και βράζουμε για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε καλά και τις βάζετε σε ενα ταψί με λαδόκολλα και τις ανακατελυεται με το λάδι. Τις απλώνετε στο ταψί έτσι ώστε να μην καλύπτει η μία την άλλη.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Οταν έτοιμες τις πασπαλίζεται με το αλάτι και την ρίγανι και σερβίρετε.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 11/12/21
- Ιδέα:
- Την πρώτη φορά: Τηγανητες πατατες στην πιο υγιεινη τους εκδοχη!
- Μετέπειτα η προτεινόμενη εκδοχή: Τηγανητές πατάτες φούρνου | Άκης Πετρετζίκης