Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου

από | Απρ 1, 2023 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegeterian, Πρωινά
Συστατικά: Αυγά, Μανιτάρια, Φιδές
Περιστάσεις: Πικ Νικ, Πρωινό

Mαλλιά αγγέλου ή αλλιώς φιδές, το πολύ λεπτό ζυμαρικό, σαν νήματα, που συνήθως χρησιμοποιείται για παρασκευή σούπας, εμείς θα του αλλάξουμε ρότα.

Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου

Ingredients
  

  • 2 σβώλοι φιδές
  • 4 αυγά
  • 5 μανιτάρια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 2 κ.σ. άνιθος
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Βράζουμε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε - ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε δυόσμο ή και μαϊντανό, τα σοταρισμένα λαχανικά, την γραβιέρα, τη φέτα και τα μαλλιά αγγέλου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η επιφάνεια.
Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε την ομελέτα από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στην φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις