Σολωμός Teriyaki

AntonioRecipe Author

Σολωμός Teriyaki. Tο τεριάκι (κάντσι: 照り焼き) είναι μια μαγειρική τεχνική η οποία χρησιμοποιείται στην Ιαπωνική κουζίνα, όπου τα τρόφιμα ψήνονται στη σχάρα με γλάσο από σάλτσα σόγιας, μίριν και ζάχαρη.

  • 1-2 φέτες σολομός (φιλέτο)
  • 1-2 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος))
  • 1 κτγ τζίντζερ (χυμός)
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
  • 1 Teriyaki (σως)

Κόβουμε το φιλέτο φρέσκο σολομού παράλληλα (κατά μήκος) ώστε το καθένα να είναι παχους περίπου 2 εκατοστά και με πινέλο περναμε τα φιλέτα με το κόρν φλάουρ.

Σε καυτο τηγάνι προσθέτουμε πολύ λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζυμε ελφρά τον σολομό απο κάθε πλευρά. Αποσύρουμε τον σολομό και καθαρίζουμε το τηγάνι απο το λάδι με ενα χαρτί. Μετέπειτα προσθέτουμε στο καυτό τηγάνι ιτην Teriyaki σως και τον χυμό απο το φρέσκο τζίντζερ. Περιμένουμε ενα λεπτό να ζεσταθεί η σως και προσθετουμε τον σολομό απο την πλευρά του δέρματος. Με κουτάλι βάζουμε σως απο το τηγάνι στην πάνω πλευρά του σολολμού και μετά απο λίγο είναι έτοιμος

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας απο πάνω το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Συνοδέυομε αν θέλουμε με ρύζι μπασμπάτι στον ατμό που πασμαλίζουμε και αυτό  με φρέσκο κρεμμύδι και ότι απέμεινε απο την σως

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα