Καρβούνι ψητό στην σχάρα

AntonioRecipe Author

Η παλαμίδα έχει θεωρηθεί ψάρι των φτωχών και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι ψάρι κοπαδιαστό και όταν πέσει στα δίχτυα των ψαράδων μετά μυρίζει όλη η αγορά. Στην ψαραγορά, την παλαμίδα και το ρίκι τα ξεχωρίζουμε από τις ραβδώσεις τους κατά μήκος του σώματός τους. Προσοχή, όμως μπορεί να μπερδέψουμε την παλαμίδα με δύο άλλα ψάρια κατώτερης ποιότητας, το κοπάνι, το οποίο έχει κάθετες ραβδώσεις στη ράχη του και με το καρβούνι το οποίο έχει στη ράχη στίγματα και σκοτεινές ραβδώσεις.

  • 1-2 φέτες καρβούνι
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • χοντρό αλάτι
  • ελαιόλαδο

Όλα τα είδη της παλαμίδας (καρβούνι, ντάσκα, ρίκι, κοπάνι) είναι ψάρια με πολύ αίμα, πράγμα που δίνει στο κρέας τους μια βαριά μυρωδιά. Επίσης, περίεργη μυρωδιά αναδίδει και ο νωτιαίος μυελός του ψαριού που καλό είναι να τον αφαιρούμε. Για να αποβάλουμε, λοιπόν, αυτές τις μυρωδιές, κόβουμε το ψάρι σε φέτες, που βάζουμε σε ελαφρά χλιαρό νερό για 10 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά σε πολύ κρύο νερό.

Σε καυτή σχάρα ψήνουμε την κάθε φέτα ψαριού για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά της, προσθετοντας το χοντρό αλάτι. Σερβίρουμε, περιχύνοντας ελαιόλαδο και μαιντανό.

Για την Συνταγή

αλλά και κύριο πιάτο! | | Gastronomos.gr

Συστατικα για μαγειρεμα