Καρβούνι ψητό στην σχάρα

από | Σεπ 18, 2021

Κατηγορίες: Vegeterian, Κυρίως
Συστατικά: Παλαμίδα, Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Η παλαμίδα έχει θεωρηθεί ψάρι των φτωχών και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι ψάρι κοπαδιαστό και όταν πέσει στα δίχτυα των ψαράδων μετά μυρίζει όλη η αγορά. Στην ψαραγορά, την παλαμίδα και το ρίκι τα ξεχωρίζουμε από τις ραβδώσεις τους κατά μήκος του σώματός τους. Προσοχή, όμως μπορεί να μπερδέψουμε την παλαμίδα με δύο άλλα ψάρια κατώτερης ποιότητας, το κοπάνι, το οποίο έχει κάθετες ραβδώσεις στη ράχη του και με το καρβούνι το οποίο έχει στη ράχη στίγματα και σκοτεινές ραβδώσεις.

Καρβούνι στην σχάρα

Ingredients
  

  • 1-2 φέτες καρβούνι
  • 1 χούφτα μαϊντανός
  • χοντρό αλάτι
  • ελαιόλαδο

Notes

Όλα τα είδη της παλαμίδας (καρβούνι, ντάσκα, ρίκι, κοπάνι) είναι ψάρια με πολύ αίμα, πράγμα που δίνει στο κρέας τους μια βαριά μυρωδιά. Επίσης, περίεργη μυρωδιά αναδίδει και ο νωτιαίος μυελός του ψαριού που καλό είναι να τον αφαιρούμε. Για να αποβάλουμε, λοιπόν, αυτές τις μυρωδιές, κόβουμε το ψάρι σε φέτες, που βάζουμε σε ελαφρά χλιαρό νερό για 10 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά σε πολύ κρύο νερό.
Σε καυτή σχάρα ψήνουμε την κάθε φέτα ψαριού για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά της, προσθετοντας το χοντρό αλάτι. Σερβίρουμε, περιχύνοντας ελαιόλαδο και μαιντανό.
Για την Συνταγή

αλλά και κύριο πιάτο! | | Gastronomos.gr

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις