Η παλαμίδα έχει θεωρηθεί ψάρι των φτωχών και αυτό έχει να κάνει με το ότι είναι ψάρι κοπαδιαστό και όταν πέσει στα δίχτυα των ψαράδων μετά μυρίζει όλη η αγορά. Στην ψαραγορά, την παλαμίδα και το ρίκι τα ξεχωρίζουμε από τις ραβδώσεις τους κατά μήκος του σώματός τους. Προσοχή, όμως μπορεί να μπερδέψουμε την παλαμίδα με δύο άλλα ψάρια κατώτερης ποιότητας, το κοπάνι, το οποίο έχει κάθετες ραβδώσεις στη ράχη του και με το καρβούνι το οποίο έχει στη ράχη στίγματα και σκοτεινές ραβδώσεις.
Καρβούνι στην σχάρα
Ingredients
- 1-2 φέτες καρβούνι
- 1 χούφτα μαϊντανός
- χοντρό αλάτι
- ελαιόλαδο
Notes
- Ιδέα: Παλαμίδα: Ορεκτικό αλλά και κύριο πιάτο! | | Gastronomos.gr
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 18/9/2021
0 Σχόλια