Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με μανιτάρια αλα κρέμ
Καπνιστή χοιρινη μπριζόλα με ή χωρίς κόκκαλο στην σχάρα με ή χωρίς συνοδευτικό. Μια εύκολη, χορταστική και απόλυτα γευστική εμπειρία όταν ο χρόνος σε πιέζει
- 5-6 μπριζόλα χοιρινή (καπνιστή)
- 200 γρ μανιτάρια λευκά
- 50 ml κρασί λευκό
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 1/2 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο (πολύ λίγο)
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε εκ νέου για άλλα 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Παράλληλα σε καυτή σχάρα βάζουμε να ψηθούν οι καπνιστές μπριζόλες. Επειδή είναι καπνιστές τις αφήνουμε για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά ίσα να κάψει το λίπος τους.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες καλυμένες με τα μανιτάρα αλα κρέμ.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Για την καπνιστή μπριζόλα απο τον κρεοπωλείο, ο συνδυασμός της με τα μανιτάρια αλα κρέμ προήλθε τυχαία
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 12/9/2022