Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

από | Νοέ 3, 2024 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Κυρίως

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο γεύμα.

Λαχανόρυζο με άσπρο και με κόκκινο λαχανο με γερμανικές καταβολές

Ingredients
  

  • 300 γρ άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξύδι
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών 1 λίτρο βραστό νερό
  • 1 λεμόνι χυμό
  • 2 κσ πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή) για πρόσθετη γεύση
  • αλάτι οσό θέλετε
  • πιπέρι μαύρο, όσο θέλετε
  • 1 κσ ανθότυρο
  • 1 κσ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
  • 2 κσ άνιθος ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Notes

Αυτή η παραλλαγή θα δώσει στο λαχανόρυζο μια φρέσκια και αρωματική γεύση χωρίς ντομάτα ή μήλο αλλά με ανθότυρο και γλυκό του κουταλιού βύσσινο!
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέστε το καρότο και το λάχανο και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το το ξύδι και την πάπρικα, και προσθέστε τον ζωμό λαχανικών.
  • Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι και να μαλακώσει το λάχανο.
  • Στο τέλος, προσθέστε επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλετε πιο έντονη οξύτητα, και γαρνίρετε με άνηθο ή μαϊντανό.
Για την Συνταγή
  • Ιδέα: #Antonio
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 3/11/2024

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις