Μαριναρισμένο κοτόπουλο στον φούρνο ή και στην σχάρα.
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 1 κιλο μπούτι φιλέτο κοτόπουλο
- 80 γρ. μουστάρδα
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδου, σε ψιλές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε με τα χέρια μας τη μαρινάδα στο κοτόπουλο, να καλυφθεί καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι και 5 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C με αντίσταση.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και μεταφέρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και να ξεκολλάει το κρέας από το κόκαλο.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 11/12/21
- Ιδέα: Κοτόπουλο σαν σχάρας με 2 μαρινάδες | ΣΥΝΤΑΓΗ | Gastronomos.gr