Ταλιάτα μοσχαρίσιας μπριζόλας με σως Αραγονίας
- 1 κιλό κόντρα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μάτσο μαϊντανό
- ½ μάτσο δυόσμο
- 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 75 ml ελαιόλαδο
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε τις μπριζόλες. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι και αλείφουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις το οποίο το έχουμε λαδώσει και μόλις καπνίσει βάζουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε 4 λεπτά να ηρεμήσουν. Κόβουμε τις μπριζόλες διαγώνια σε λεπτές φέτες και τις σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή πλατό με τη συνοδεία της σάλτσας μαϊντανού.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Ταλιάτα μοσχαρίσιας μπριζόλας με σως Αραγονίας
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 3/4/2025