Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά

AntonioRecipe Author

Με όποιον συνδυασμό από τα απίθανα χόρτα της Ελληνικής γης ετοιμάζουμε ένα γρήγορο και απίθανα μυρωδάτο πιάτο μόνο με 3 υλικά!

  • 1 ματσάκι χόρτα μυρωδικά, μυρώνια ή καυκαλήθρες καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και σοτάρουμε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε δύο λακκούβες ανάμεσα στα χόρτα.

Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.

Για την Συνταγή

Συστατικά για μαγείρεμα