Με όποιον συνδυασμό από τα απίθανα χόρτα της Ελληνικής γης ετοιμάζουμε ένα γρήγορο και απίθανα μυρωδάτο πιάτο μόνο με 3 υλικά!
- 1 ματσάκι χόρτα μυρωδικά, μυρώνια ή καυκαλήθρες καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 2 αυγά
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και σοτάρουμε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε δύο λακκούβες ανάμεσα στα χόρτα.
Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 26/04/24
- Αρχική ιδέα: Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά | ΣΥΝΤΑΓΗ | Gastronomos.gr