Σαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα

από | Οκτ 6, 2015 | 1 Σχόλιο

Κατηγορίες: Vegeterian, Σαλάτες
Συστατικά: Λόλα, Πέστροφα, Ψαρικά
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Σαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα, βιταμινούχα, δροσερή και χορταστική. Μέσα σε λίγα λεπτά ένα πλούσιο σε γεύση συνοδευτικό, σαλάτα ή και γεύμα.

Σαλάτα με Καπνιστή Πέστροφα

Ingredients
  

  • 1 σαλάτα ή κατσαρό μαρούλι
  • 1 πέστροφα καπνιστή (supermarket)
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι μικρό
  • λίγο άνηθο
  • 1-2 κρεμμύδια μικρά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών

Notes

Πλένουμε και κόβουμε την σαλάτα (μεγάλα κομμάτια). Ανοίγουμε και με τα χέρια μας διαχωρίζουμε την πέστροφα. Τα προσθέτουμε στην σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε χωρίς όμως να μουλιάσουμε υπερβολικά την σαλάτα. Στύβουμε το λεμόνι, το πορτοκάλι, προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά πριν τα προσθέσουμε στην σαλάτα. Εαν το πορτοκάλι είναι καλό τότε κόβουμε λεπτές κάθετες φετούλες και διακοσμούμε την κορυφή της σαλάτας.
Η ποσότητα σε άνηθο, πορτοκάλι και λεμόνι εξαρτάται από το μέγεθος της σαλάτας αλλά και από το προσωπικό μας γούστο. Είναι θρεπτικότατη και ιδανική για συνοδευτικό η και για γρήγορο γεύμα όταν γυρνάς στο σπίτι.

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 08/09/11
  • Αρχική ιδέα: Από την Κορίνα κάποτε στο Παλαιό Φάληρο

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

1 Σχόλιο

  1. Πρόσθεσε λεπτές φέτες πορτοκαλιού ίσως και λίγο από το χυμό του!

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις