Εναλλακτικός σημαίνει πάνω απ’ όλα να είσαι ο εαυτός σου, να αφουγκράζεσαι την συνείδησή σου, ελεύθερα να σκέφτεσαι και να ζεις υπεύθυνα για σένα μα και για μένα. Σημαίνει να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα, να σέβεσαι την αντίθετη γνώμη, άποψη, ιδεολογία. Σε κάθε τι που επεμβαίνει και προσπαθεί να διαχειρισθεί την ζωή σου, να επαναστατείς και να διεκδικείς τα δικαιώματα σου. Να χτίζεις την ταυτότητά σου με θετικό τρόπο, δημιουργικό και συλλογικό, όχι πάνω σε αρνήσεις και αντιδραστικές συμπεριφορές. Ως γονιός ιδιαίτερα να μεγαλώνεις το παιδί σου ως ξεχωριστή προσωπικότητα και όχι ως εξέλιξη των θέλω και πιστεύω σου. Να επιτρέψεις στο παιδί σου το δικαίωμα στην ελευθερία επιλογών ανεξάρτητα από τις βουλές του κυρίαρχου ρεύματος.

Το taperaki.gr είναι ιστολόγιο ιδεών, αναμνήσεων, σκέψεων, συνταγών μαγειρικής. Στις σελίδες μας θα βρείτε ελεύθερα σκεπτόμενες τοποθετήσεις για θέματα που απασχολούν όσους επιθυμούν να παραμείνουν νέοι στο πνεύμα και εναλλακτικοί. Στις σελίδες μας φιλοξενούμε άρθρα σε κατηγορίες για:

  • Για Γονείς που προσπαθούν να ανεχθούν την διαφορετικότητα των παιδιών τους.
  • Παραμυθοτράγουδα χωρίς μπιτ μα με πολύ τέχνη και φαντασία.
  • Παιδικές Ταινίες μεταγλωττισμένες, μικρού ή και μεγάλου μήκους.
  • Σκέψεις που να τροφοδοτούν την ρήση “Σκέπτομαι άρα Υπάρχω”
  • Γνώμες για σχέσεις έρωτα, αγάπης, προσωπικές ή και επαγγελματικές.
  • Συνταγές Μαγειρικής που σε ταπεράκι την επόμενη μέρα, οπουδήποτε μπορείς να πάρεις μαζί σου.

Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας! Η όποια σοβαροφάνεια φανερώνεται παρακαλώ ανακατέψτε την με μπόλικο χιούμορ, λίγο ελαφρότητα και βαθύτατο σκεπτικισμό.

Στην σελίδα μας στο Facebook επιπρόσθετα αναδημοσιεύουμε ότι σχετικό που να υποστηρίζει την γονεϊκή ισότητα, την κοινή επιμέλεια, την ελεύθερη σκέψη, την αποδοχή στην διαφορετικότητα, ότι ενθαρρύνει επιλογές με τα παιδιά μας που καλλιεργούν την φαντασία, το συναίσθημα και την ειλικρίνεια. Aνεξάρτητα, αδέσμευτα και αντίθετα σε κάθε μορφή “εξουσίας” μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά μας απολαμβάνοντας την Φύση μας, τον πλανήτη μας και χρειαζόμαστε βοήθεια: Οποίος(α) επιθυμεί να συμμετέχει δημιουργικά, ευπρόσδεκτος (η) είναι.