Γλυκοπατάτα που μόνο στο όνομα μοιάζει με την πατάτα. Πεντανόστιμη όπως και να την μαγειρέψεις!
Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκά, αμυλούχα λαχανικά ρίζας, που καλλιεργούνται παγκοσμίως. Τις βρίσκετε σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα – συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλί, του λευκού και μοβ – και είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Οι γλυκοπατάτες παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία και είναι εύκολο να τις προσθέσετε στη διατροφή σας. Οι γλυκοπατάτες είναι απίστευτα πλούσιες σε β-καροτένιο, το αντιοξειδωτικό που είναι υπεύθυνο για το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα του λαχανικού.
Στην πραγματικότητα, 200 γραμμάρια ψημένης πορτοκαλί γλυκιάς πατάτας με φλούδα παρέχει περισσότερο από επτά φορές την ποσότητα βήτα-καροτίνης που χρειάζεται ο μέσος ενήλικας ανά ημέρα.
Γλυκοπατάτες με Αχλάδι στον Φούρνο
Ingredients
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα (500 γρ.)
- 4-5 πατάτες (500 γρ.)
- 2 καρότα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3-4 αχλάδια
- χοντρό αλάτι
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Roasted Sweet Potato, Pear, and Onion
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 28/10/20
0 Σχόλια