Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι. Πολύ νόστιμο, ιδιαίτερη γεύση και το κυριότερο ένα εύκολο φαγητό που θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια!
Το κάρυ στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μείγμα, αλλά χιλιάδες εκδοχές, αφού παρασκευάζεται ανάλογα με τις περιοχές, τις συνήθεις, τα μπαχαρικά, την ποσότητα και τέλος ανάλογα με το φαγητό που θα μαγειρευτεί. Το πιο σύνηθες χρώμα που έχει είναι χρυσοκίτρινο αφού συνήθως περιέχει κουρκουμά. Στην Ινδία όταν χρησιμοποιούν τον όρο κάρυ αναφέρονται σε όλα τα πιάτα με σάλτσα ή πιάτα ατμού που αρωματίζονται από ένα μείγμα καρυκευμάτων. Λανθασμένα στην Δύση αναφερόμαστε στο μείγμα και όχι στο πιάτο.
Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι
Ingredients
- 1 kg φιλέτο κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
- 200 γρ. αποφλοιομένη ντομάτα κονσέρβα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 3 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. καφέ ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Notes
Για την Συνταγή:
- Ιδέα: Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι !!! και Κοτόπουλο με κάρυ πιπεριές και γιαούρτι
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 5/4/20
0 Σχόλια