Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό
από Antonio | Απρ 12, 2020 |
Τηγανητό ρύζι με αυγό και κάρυ, με αρκετό κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα και κουρκουμά!
Το τηγανητό ρύζι με αυγό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα Κινέζικα πιάτα. Πρόκειται για ένα κλασσικό τηγανητό ρύζι (stir-fry) το οποίο συνήθως περιλαμβάνει σόγια σος, κρεμμύδια και αυγά, μαζί με διάφορα άλλα λαχανικά. Με το καυτερό πιπέρι, το κάρυ και τον κουρκουμά από Κινέζικο τηγανητό ρύζι, γίνεται Ινδικό τηγανητό ρύζι.
Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό
Για το ρύζι:
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 625 ml νερό ;
- αλάτι
Για το ινδικό μείγμα:
- 2-3 κ.σ. βούτυρο
- 550 γρ. (3 μέτρια) κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. κάρυ
- 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
- 2 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ.γ. αλάτι
Σε κατσαρόλα βάζετε το ρύζι να βράσει σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλο το νερό. Ανακατεύετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις βράσει το αφαιρείτε από τη φωτιά, το σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε στην άκρη (την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω να το βάλω στον ατμό).
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζετε το βούτυρο, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε για 6 λεπτά, μέχρι να γίνει τσιγαριστεί καλά και προσθέτετε το σκόρδο. Ανακατεύετε για μισό λεπτό και προσθέτετε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά. Τα αυγά τα μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά περίπου σαν scramble eggs. Όταν το αυγό, μαγειρευτεί καλά προσθέτετε το ρύζι.
Ανακατεύετε συνέχεια για 3 λεπτά μέχρι τα υλικά μας να γίνουν ένα μείγμα και σερβίρετε!
Για την Συνταγή
0 Σχόλια