Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, ρόδι κ κουκουνάρι

από | Ιαν 19, 2012 | 0 Σχόλια

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, ρόδι κ κουκουνάρι

Ingredients
  

  • 400-500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα (μισό πακέτο)
  • 4-5 λωρίδες μπέικον κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι μικρό και ψιλοκομμένο
  • 1/2 ρόδι
  • 2 κσ. κουκουνάρι
  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κουκουνάρια. Κουνάμε το τηγάνι να το καβουρδίσουμε και τα αδειάζουμε σε ένα πιατάκι. Χαμηλώνουμε την ένταση σε μέτρια και προσθέτουμε το μπέικον, το αφήνουμε να σιγοψηθεί και να αποβάλει το λίπος του για να γίνει τραγανό.  Όταν είναι έτοιμο το απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Πετάμε το λίπος από το τηγάνι (δεν το σκουπίζουμε) προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να καραμελώσει. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με το μπέικον.
Τα λαχανάκια τα ξεπαγώνουμε, πλένουμε, βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και τα βράζουμε (ατμός 15 λεπτά ή σε αλατισμένο νερό). Τέλος τα βάζουμε στο τηγάνι να “στεγνώσουν” (5-10 λεπτά).
Σερβίρουμε τα λαχανάκια με το μπέικον, τα κρεμμύδια, το ρόδι και το κουκουνάρι.Τέλος προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, και μαύρο πιπέρι!

Για την Συνταγή

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 02/10/12
  • Αρχική ιδέα: Πιθανό από βιβλίο μαγειρικής

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις