Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο γεύμα.
Λαχανόρυζο με άσπρο και με κόκκινο λαχανο με γερμανικές καταβολές
Ingredients
- 300 γρ άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
- 300 γρ μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο μεγάλο τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λευκό ξύδι
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών 1 λίτρο βραστό νερό
- 1 λεμόνι χυμό
- 2 κσ πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή) για πρόσθετη γεύση
- αλάτι οσό θέλετε
- πιπέρι μαύρο, όσο θέλετε
- 1 κσ ανθότυρο
- 1 κσ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
- 2 κσ άνιθος ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Notes
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το καρότο και το λάχανο και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το το ξύδι και την πάπρικα, και προσθέστε τον ζωμό λαχανικών.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι και να μαλακώσει το λάχανο.
- Στο τέλος, προσθέστε επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλετε πιο έντονη οξύτητα, και γαρνίρετε με άνηθο ή μαϊντανό.
- Ιδέα: #Antonio
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 3/11/2024
0 Σχόλια