- 400 γρ. λευκά μανιτάρια (κομμένα στα 4)
- 50 ml λευκό κρασί
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 κ.σ. θυμάρι (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύουμε εκ νέου για άλλο 1 με 2 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα τη μουστάρδα, την Κρέμα Γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Τα μανιτάρια αλά κρέμ είναι ιδανικά για συνοδευτικό σε ψητά λουκάνικα όπως το Χωριάτικο Λουκάνικο στον Φούρνο ή και καπνιστό χοιρινό. Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε κλασική κρέμα γάλακτος για μαγειρική. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα / γάλα καρύδας.
- Ιδέα: Μανιτάρια αλα κρέμ (giorgostsoulis.com)
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 19/10/2021