Μανιτάρια γεμιστά

από | Σεπ 30, 2014 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Συνοδευτικά
Συστατικά: Μανιτάρια

Μανιτάρια γεμιστά με κρεμμύδι στον φούρνο.

Μανιτάρια γεμιστά

Ingredients
  

  • 10 λευκά μανιτάρια (αγαρικά) μετρίου μεγέθους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ή 2 μικρά) ψιλοκομμένο`
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μείγμα πιπεριών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Notes

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρό πανί, δεν τα πλένουμε με νερό. Ξεχωρίζουμε το καπέλο τους από το σώμα, και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια από τα σώματα των μανιταριών.
Σοτάρουμε σε 2 κ. σ. ελαιόλαδο το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν 5 λεπτά ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν στο μάτι 5 λεπτά ακόμα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190-200 βαθμούς σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι τα μανιτάρια και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 190-200 βαθμούς ή μέχρι να τρυπιούνται. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι στο ταψί. Παρόλα αυτά, αν δεν είναι αντικολλητικό το ταψάκι, μπορούμε να το λαδώσουμε ελαφρά. Μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος αν δούμε ότι κολλάνε.

Για την Συνταγή:

Δείτε επίσης

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο...

Διαβάστε Περισσότερα
Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις