Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά

από | Σεπ 23, 2022 | 0 Σχόλια

Υπέροχα μανιτάρια γεμιστά στον φούρνο. Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να ετοιμάσεις αυτά τα υπέροχα, γεμιστά μανιτάρια.

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και διάφορα τυριά

Ingredients
  

  • 500 γρ. μανιτάρια Porto Bello
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 φέτες μπέικον
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Notes

Αρχικά προετοιμάζουμε τα μανιτάρια, ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό περίβλημα τους και με στεγνό χαρτί τα καθαρίζουμε καλά για να μην έχουν χώματα. Κόβουμε τα κοτσάνια των μανιταριών και τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε με το μείγμα που θα φτιάξουμε. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το μπέικον και το βάζουμε σε ένα τηγάνι για 1 λεπτό και αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αυτό. Βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Μόλις τσιγαριστούν για 3 λεπτά,  βάζουμε τα τυριά της επιλογής μας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα. Έπειτα, γεμίζουμε τα μανιτάρια μας με το μείγμα και απλώνουμε από πάνω και άλλο τυρί αν θέλουμε.
Ψήνουμε τα μανιτάρια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε μία πιατέλα με ό,τι σαλάτα θέλουμε εμείς ή με κάποιο έτοιμο συνοδευτικό. 
Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα
Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού

Κεφτέδες κόκκινης φακής φούρνου με σως ταχινιού χωρίς αλεύρι! Είναι πανεύκολοι και έτοιμοι σε ελάχιστα λεπτά. Κεφτέδες κόκκινης φακής με σως ταχινιού 300 γρ φακές (κόκκινες)1 κρεμμύδι (ξερό)1 κτσ ντοματοπελτές1 κτσ ρίγανη150 γρ μαϊντανός (ψιλοκομμένος)αλάτιπιπέρι...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις