Τα μανιτάρια στιφάδο είναι ένα απολαυστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό και ως κυρίως πιάτο.
Τι σημαίνει στιφάδο και ποια τα βασικά συστατικά του. Παρόλο που πολλοί αναφέρονται στο στιφάδο μόνο για τον λαγό, η αλήθεια είναι ότι για να ονομάσουμε ένα φαγητό στιφάδο πρέπει να έχει τα εξής συστατικά: κρεμμύδια, δενδρολίβανο, ξύδι και τομάτα.
Οδηγίες Συνταγής
Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί, Προσθέτετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια (αν είναι μεγάλα, κόψτε τα στην μέση ή στα 4), και τα σοτάρετε για περίπου 4 λεπτά. Μετά ρίχνετε και τα μανιτάρια με το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά για άλλα δυο λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το κρασί, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε, κατά βούληση. Προσοχή να ελέγχετε για τα υγρά της κατσαρόλας, προσθέσετε λίγο νερό βραστό αν χρειασθεί
Όταν τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Τότε, προσθέτετε και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι και είναι έτοιμο να σερβιρισθεί με ρύζι ή με πουρέ πατάτας. Εγώ θα πρότεινα το δεύτερο, του ταιριάζει τέλεια.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Μανιτάρια στιφάδο – The Veggie Sisters
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 14/2/22
- Δείτε επίσης και άλλες συνταγές βασισμένες στα μανιτάρια
Σημείωση για τον Αναγνώστη
Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε, μα τις μαγειρεύουμε, δοκιμάζουμε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζουμε ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ερασιτεχνικές λήψεις που μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ, μα αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.