Μανιτάρια στιφάδο

από | Φεβ 14, 2022 | 0 Σχόλια

Κατηγορίες: Vegan, Vegeterian, Κυρίως

Τα μανιτάρια στιφάδο είναι ένα απολαυστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό και ως κυρίως πιάτο.

Τι σημαίνει στιφάδο και ποια τα βασικά συστατικά του. Παρόλο που πολλοί αναφέρονται στο στιφάδο μόνο για τον λαγό, η αλήθεια είναι ότι για να ονομάσουμε ένα φαγητό στιφάδο πρέπει να έχει τα εξής συστατικά: κρεμμύδια, δενδρολίβανο, ξύδι και τομάτα.

Μανιτάρια στιφάδο

Ingredients
  

  • 400 γρ. κρεμμυδάκια για στυφάδο μικρά και στρογγυλά
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 500 γρ. ντομάτα χυμός
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κανέλα το ξύλο
  • 3 δάφνη ξερά φύλλα
  • 5 μπαχαρικά
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Notes

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί, Προσθέτετε τα καθαρισμένα κρεμμύδια (αν είναι μεγάλα, κόψτε τα στην μέση ή στα 4), και τα σοτάρετε για περίπου 4 λεπτά. Μετά ρίχνετε και τα μανιτάρια με το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά για άλλα δυο λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το κρασί, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.  Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε, κατά βούληση. Προσοχή να ελέγχετε για τα υγρά της κατσαρόλας, προσθέσετε λίγο νερό βραστό αν χρειασθεί
Όταν τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει αρκετά, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Τότε, προσθέτετε και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι και είναι έτοιμο να σερβιρισθεί με ρύζι ή με πουρέ πατάτας. Εγώ θα πρότεινα το δεύτερο, του ταιριάζει τέλεια.

Για την Συνταγή

Σημείωση για τον Αναγνώστη

Στο taperaki.gr, ο μπαμπάς μαγειρεύει μα πλέον και το παιδί μεγάλωσε και πέρα από το να μαγειρεύει, γράφει. Οπότε το ευρετήριο συνταγών εμπλουτίζεται και από τους δυο μας. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι δεν αναπαράγουμε απόλυτα τις συνταγές που βρίσκουμε, μα τις μαγειρεύουμε, δοκιμάζουμε και αν μας αρέσουν τότε τις καταγράφουμε. Η αναφορά στην πηγή / ιδέα γίνεται διότι αυτό είναι το σωστό! Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές μέσα από το σπίτι μας, γνωρίζουμε ότι αν και είναι με ατέλειες, σίγουρα ερασιτεχνικές λήψεις που μπορεί να μην πληρούν τα όποια στάνταρντ, μα αυτό προτιμούμε να συμβαίνει στο προσωπικό μας ιστολόγιο.

 

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις