Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι. Σε ένα τηγάνι γίνονται όλα με ενδιαφέρουσα γεύση που εξαρτάται κατά πολύ από τα μύδια (φρέσκα ή κατεψυγμένα).
Μύδια με Σπανάκι και Ρύζι
Ingredients
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι
- 2 φλ. τσαγιού νερό ζεστό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού
Notes
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι - προσοχή μη μαυρίσει. Ύστερα τσιγαρίζετε το ρύζι.
Ρίχνετε το ζεστό νερό και το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τότε προσθέτετε τα μύδια στραγγισμένα και καλοπλυμένα και τον άνηθο. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά περίπου και απομακρύνετε από τη φωτιά.
Σερβίρεται ζεστό με χυμό λεμονιού.
Για την Συνταγή:
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 15/01/13
- Αρχική ιδέα: Νομίζω από βιβλίο συνταγών (1980) της μητέρας μου
0 Σχόλια