Κορεάτικο σπανάκι

AntonioRecipe Author

Κορεάτικο σπανάκι σαλάτα ή και για συνοδευτικό

Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι από την Ασία.

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κτσ σόγια
  • 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1/2 κτσ σουσάμι (καρβουδισμένο)
  • 1/2 κτσ σησαμέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε για ένα λεπτό σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Το βγάζουμε και το κρυώνουμε με παγωμένο νερό.

Το βάζουμε στο μπώλ και συμπληρωνουμε με την σόγια, το σκόρδο, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι.

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα