- 600 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο)
- 500 γρ. λάχανο (λεπτοκομμένο)
- 100 γρ. φέτες μπείκον (ψιλοκομμένες)
- 2 μικρές πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 700 ml ζωμός λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, το σκόρδο, το μπέικον, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το λάχανο, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
- Ιδέα: Λάχανο με λουκάνικα (giorgostsoulis.com)
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 8/11/2021