Λάχανο με πατάτες και λουκάνικο

AntonioRecipe Author
  • 600 γρ. χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο)
  • 500 γρ. λάχανο (λεπτοκομμένο)
  • 100 γρ. φέτες μπείκον (ψιλοκομμένες)
  • 2 μικρές πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 700 ml ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λουκάνικα, το σκόρδο, το μπέικον, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το λάχανο, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.

Για την Συνταγή
Συστατικα για μαγειρεμα