Λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο

AntonioRecipe Author

Λαχανόρυζο με άσπρο και με κόκκινο λαχανο με γερμανικές καταβολές για επίσημο γεύμα

Το λαχανόρυζο με λευκό και κόκκινο λάχανο είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που δίνει μια ωραία ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων! Ειδικότερα με την προσθήκη ανθότυρου και γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο, το καθιστά ως μια δελεαστική πρόταση σερβιρίσματος και για επίσημο γεύμα.

  • 300 γρ άσπρο λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 300 γρ μοβ λάχανο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ξερό κρεμμύδι (μεγάλο ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο (μεγάλο τριμμένο)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 1 κούπα ρύζι (Καρολίνα ή γλασέ)
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξύδι
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών (1 λίτρο βραστό νερό)
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 2 κσ πάπρικα ((γλυκιά ή καπνιστή) για πρόσθετη γεύση)
  • αλάτι (οσό θέλετε)
  • πιπέρι (μαύρο, όσο θέλετε)
  • 1 κσ ανθότυρο
  • 1 κσ βύσσινο (γλυκό του κουταλιού)
  • 2 κσ άνιθος (ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα)
Αυτή η παραλλαγή θα δώσει στο λαχανόρυζο μια φρέσκια και αρωματική γεύση χωρίς ντομάτα ή μήλο αλλά με ανθότυρο και γλυκό του κουταλιού βύσσινο!

  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέστε το καρότο και το λάχανο και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
  • Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το το ξύδι και την πάπρικα, και προσθέστε τον ζωμό λαχανικών.
  • Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι και να μαλακώσει το λάχανο.
  • Στο τέλος, προσθέστε επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλετε πιο έντονη οξύτητα, και γαρνίρετε με άνηθο ή μαϊντανό.

Για την Συνταγή

  • Ιδέα: #Antonio
  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 3/11/2024

Συστατικα για μαγειρεμα