Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά

AntonioRecipe Author

Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά.

  • 1 μικρό λάχανο (ψιλοκομμένο για σαλάτα)
  • 2 καρότα (τριμμένα)
  • 1 πράσο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
  • 1/2 φλιτζ ρύζι (καρολίνα)
  • 2 κτσ μαύρες σταφίδες
  • 1 κτσ πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλιτζ άνιθος (ψιλοκομμένος)
  • 1 φλιτζ μυρώνια (ψιλοκομμένα (τα φύλλα))
  • 1 φλιτζ μαιντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο

Σε μια φαρδιά ή ρηχή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λάχανο, τα καρότα και το πράσο για 4 – 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ζωμό (ή το νερό), τον αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά.Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 – 18 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις σταφίδες, την πάπρικα, τον άνηθο, τα μυρώνια και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά.

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα