Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη με μπαλσάμικο έτσι όπως δεν την έχεις γευσθεί ποτέ
Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη
- 2-4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- φύλλα δεντρολίβανου
- ξύδι μπαλσάμικο
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα. Σε σακούλες τροφίμων βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες αφού τις έχουμε αλείψει καλά με την μαρινάδα και ότι έχει περισέψει την βάζουμε μαζί τους. Τις αφήνουμε το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο μα όχι περισσότερο απο μία νύχτα.
Οταν ετοιμοι για να τις ψήσουμε, τις βγάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας μας, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με αποροφητικό χαρτί τη μαρινάδα απο το κρέας.
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή ετοιμάζουμε τα κάρβουνα και ψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν και απο τις δυο πλευρές συνήθως ενα λεπτο για κάθε πόντο πάχους της μπριζόλας.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 11/10/20
Γνώριζες ότι:
Το πιο σημαντικό, είναι να βγάλεις το κρέας από το ψυγείο, τουλάχιστον 1 ώρα, πριν το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης στεγνώνεις το κρέας με ένα κομμάτι χαρτί.
Είναι πλέον επιστημονικώς αποδεδειγμένο, ότι το αλάτι λόγω της ώσμωσης που δημιουργείτε υπό την επήρεια υψηλής θερμοκρασίας, αφυγραίνει το κρέας και δεν μας βοηθάει να παραμείνει η μπριζόλα μας ζουμερή. Το αλάτισμα στο τέλος πετυχαίνει εφάμιλλο αν όχι καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας στον καθένα να ρυθμίσει τη γεύση μετά, όπως του ταιριάζει.
Μετά το ψήσιμο προσθέτεις όσο αλάτι θές και για να βγεί η μπριζόλα μας ζουμερή, στην κάθε της μπουκιά την τυλίγεις με ένα αλουμινόχαρτο ή την σκεπάζεις σε ένα σκεύος για να διατηρηθεί η θερμοκρασία της για 6-7 περίπου λεπτά. Για τα πρώτα 2 λεπτά η θερμοκρασία της μπριζόλας συνεχίζει να ανεβαίνει και στη συνέχεια αρχίζει να πέφτει σταδιακά. Η ιστοί του κρέατος συστέλονται και κρατάνε μέσα όλους τους χυμούς και έτσι το κρέας θα παραμείνει ζουμερό, εύγευστο και μαλακό.