Ομελέτα με μαλλιά αγγέλου

AntonioRecipe Author

Mαλλιά αγγέλου ή αλλιώς φιδές, το πολύ λεπτό ζυμαρικό, σαν νήματα, που συνήθως χρησιμοποιείται για παρασκευή σούπας, εμείς θα του αλλάξουμε ρότα.

  • 2 σβώλοι φιδές
  • 4 αυγά
  • 5 μανιτάρια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • 2 κ.σ. άνιθος
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Βράζουμε τα μαλλιά αγγέλου σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Καθαρίζουμε – ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο. Τα αλατίζουμε, τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε δυόσμο ή και μαϊντανό, τα σοταρισμένα λαχανικά, την γραβιέρα, τη φέτα και τα μαλλιά αγγέλου.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα. Χαμηλώνουμε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει η επιφάνεια.

Με μια σπάτουλα, ξεκολλάμε την ομελέτα από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στην φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα