Πανεύκολη και λαχταριστή σαλάτα με παντζάρια και τόνο.
Τα παντζάρια είναι ένας ευλογημένος καρπός με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Γίνονται γλυκό κουταλιού, τρώγονται ωμά σε σαλάτα, τηγανίζονται, γίνονται κέικ σοκολάτας, σάλτσα πέστο, super food smoothie ωμά μαζί με αλλά λαχανικά και φρούτα, αλλά και κλασικά, γίνονται βραστά ή ψητά, με βότανα και βαλσαμικό ξύδι.
Παντζαροσαλάτα με τόνο
- 4 βραστά παντζάρια (βραστά)
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1/3 φλιτζανιού αγγουράκι τουρσί
- 1/4 φλιτζανιού ρίγανη
- 300 γρ. τόνος (κονσέρβα νερού)
Για τη βινεγκρέτ:
- 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μέλι
Βράζουμε τους βολβούς των παντζαριών χωρίς να τους ξεφλουδίσουμε και με το πέρας τα βγάζουμε από το νερό τους για να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε – ξεφλουδίζουμε όταν κρυώσουν και μπορέσουμε να τα πιάσουμε.
Για την βινεγκρέτ σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε τακτικά για την διαμόρφωση της τελικής γεύσης σύμφωνα με το γούστο μας
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε στην σαλατιέρα μας, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και παντζάρια. Προσθέτουμε την βινεγκρετ και σερβίρουμε
Για την Συνταγή:
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 22/03/20
- Αρχική Ιδέα: Παντζαροσαλάτα με τόνο