Πατάτες, καρότα, μήλα και σκόρδο με αρωματικά βότανα στο φούρνο

AntonioRecipe Author
  • 400 γρ. πατατούλες baby (πλυμένες με τη φλούδα)
  • 400 γρ. μεγάλα καρότα ( καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες)
  • 200 γρ. μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα)
  • 5 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα)
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών
  • 1/3 φλιτζανιού ξερά ανάμεικτα αρωματικά βότανα ((θυμάρι, ρίγανη, λουΐζα, λεβάντα))
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 μεγάλο κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • χοντρό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βάζουμε τα σκόρδα, τα καρότα και τις πατάτες σε λαμαρίνα φούρνου, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, τον ζωμό των λαχανικών και τα ξερά βότανα, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε μισή ώρα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα μήλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξύσμα του πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε 15 –20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν τα μήλα.

Σερβίρουμε, είτε μόνο του είτε μαζί με κάποιο μπλε τυρί (ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, κ.α.) ή και σαν συνοδευτικό σε ψητό κρέας.

Για την Συνταγή
Συστατικα για μαγειρεμα