Πολύχρωμες πιπεριές με σύκα και δαμάσκηνα παρέα με το ρύζι ατμού ήταν μια γευστική εκπληξη στο κυριακάτικο τραπέζι.
- 3-4 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 kg ντομάτες (ή 1 κουτί αποφλοιωμένες)
- 2-3 φύλλα δάφνης
- μερικοί κόκκοι μπαχάρι
- μερικοί κόκκοι πιπέρι
- 4 πολύχρωμες πιπεριές
- 4-6 ξερά δαμάσκηνα
- 4 ξερά σύκα (κομμένα στα 4)
- 100 ml μέλι
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο, το μπαχάρι και το πιπέρι. Σβήνουμε το μείγμα με το κρασί και προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και την ζάχαρη. Μετέπειτα προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τα σύκα, τα δαμάσκηνα και το μέλι και αφήνουμε τα υλικά σκεπασμένα, ώστε να μαλακώσουν με την άχνα τους.
Συνοδεύεται και αναμιγνύεται άνετα με ρύζι ατμού και σίγουρα τρώγεται και κρύο!
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 5/12/15
- Αρχική ιδέα: Χταπόδι με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι. – (taperaki.gr)