Πράσινα Αυγά αλα Μπρούνα

AntonioRecipe Author

Αυγά με αντζούγιες για κάθε περίσταση. Είναι εύκολο, γρήγορο, εντυπωσιακό, γευστικότατο ορεκτικό, έχει μοναδική γεύση και μου θυμίζει πάντα οικογενειακές στιγμές. Το διατηρούμε στο ψυγείο φυσικά σε ταπεράκι 😉

  • 4 αυγά (καλοβρασμένα αλλά όχι πρασινισμένα)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κσ. κάππαρη
  • 4 αντζούγιες
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι
Για αρχή, βράζουμε τέσσερα αυγά. Πρέπει να είναι καλοβρασμένα αλλά όχι πρασινισμένα.

Έπειτα, κόβουμε στα τέσσερα τα βρασμένα αυγά και τα βάζουμε στο επιθυμητό σκεύος σερβιρίσματος. Στο μπλέντερ ή στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την αντζούγια. Δοκιμάζουμε το μείγμα μας και συμπληρώνουμε με ό,τι νομίζουμε. Σκεπάζουμε ή και αλείφουμε τους κρόκους με το μείγμα και προσθέτουμε μια αντζούγια ή μισή από αυτή αν είναι μεγάλη.

Σκεπάζουμε το σκεύους και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο (για μισή ώρα περίπου). Να ξέρετε, το σερβίρουμε κρύο.

Καλή όρεξη!

Για την Συνταγή:

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 20/12/2011
  • Αρχική ιδέα: Από την μητέρα μου.
  • Άλλες συνταγές από το ταπεράκι με αυγά ή και με αντζούγιες.
Συστατικα για μαγειρεμα