Σάλπες ψητές στη σχάρα.
Η σάλπα ψαρεύεται εύκολα με καλαμίδι και αγκίστρι δολωμένο με ζυμάρι, και το κρέας της τρώγεται από τον άνθρωπο, αν και δεν θεωρείται τόσο νόστιμο, αλλά χρησιμεύει και ως ζωντανό δόλωμα. Πιάνεται επίσης με δίχτυα και με κιούρτους.
Σάλπες ψητές στη σχάρα
- 6 φρέσκιες Σάλπες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 λεμόνια ((τον χυμό τους))
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Τις καθαρισμένες σάλπες τις περιχύνεις με λάδι, αλατίζεις, πιπερώνεις και ρίχνεις τη ρίγανη. Γεμίζεις τις κοιλιές, με το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Στην ζεσταμένη σχαρα τις ψήνεις μα όχι σε δυαντή φωτιά. Μόλις ροδίσουν κι απ᾿ τις δυο μεριές, είναι έτοιμες.
Ετοιμάζεις λαδολέμονο με φρέσκια ρίγανη και απολαμβάνεις.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Σάλπες ψητές στη σχάρα
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 11/11/20