Συναγρίδα στο φούρνο με λεβάντα.
Είναι η «ψαρούκλα» που τρώνε οι πλούσιοι και ζηλεύουν οι φτωχοί. Είναι το ψάρι που έχει δημιουργήσει μύθο ολόκληρο και ίσως όχι άδικα. Έχει μια γεύση χωρίς κανένα ψεγάδι. Εξαιρετικά νόστιμη σάρκα, λευκή, άπαχη και σφιχτή. Τόσο νόστιμη όσο μπορεί να φανταστεί κανείς σε ψάρι.
Συναγρίδα στο φούρνο με λεβάντα
- 800 γρ. φρέσκια Συναγρίδα
- χοντρό αλάτι
- λεβάντα
Έκοψα κλωνάρια λεβάντας από την ζαρντινιέρα μου και τα έβαλα σε ένα ταψί. Χάραξα την συναγρίδα και από τα δυο μέρη, αλάτισα με χοντρό αλάτι, λίγο λάδι και την έβαλα σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πεντανόστιμο το ψάρι αρωματισμένο από την λεβάντα το καταβρόχθισα με μιας βρέχοντάς το μόνο με λεμόνι.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Ένα μεσημέρι στην Λαϊκή του Νέου Κόσμου, θέλοντας να γεμίσω ένα από τα κενά μου
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 30/5/20