Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας και φασκόμηλο

Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας και φασκόμηλο

    AntonioRecipe Author

    Η γεύση της κολοκύθας απλή, νόστιμη και πάντα θρεπτική. Σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά, τότε έχεις να απολαύσεις ένα ελαφρύ, γευστικό πιάτο ζυμαρικών με άρωμα φασκόμηλου.

    Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκύθας και φασκόμηλο

    • 500 γρ. ζυμαρικά
    • 500 γρ. κολοκύθα
    • 300 ml γάλα
    • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
    • 1 κ.γ. μσχοκάρυδο
    • φύλλα Φασκόμηλου
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Σε τηγάνι βαθύ ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις αρχικά τα κομματάκια κολοκύθας, προσθέτεις μετά από 3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν ρίχνεις το μοσχοκάρυδο, το γάλα και τα σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Στη συνέχεια με το Multi χειρός τα πολτοποιείς και η σάλτσα είναι έτοιμη για απόλαυση.

    Βράζεις τα μακαρόνια και αφού στραγγισμένα τα επαναφέρεις στην κατσαρόλα, με λίγο βούτυρο τα γυρνάς. Μετέπειτα προσθέτεις λίγο από την σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά.

    Στο πιάτο σερβίρεις μακαρόνια, προσθέτεις από πάνω λίγο σάλτσα, τρίβεις παρμεζάνα και αν θες προσθέτεις ένα κλωναράκι φασκόμηλο για ντεκόρ.

    Για την Συνταγή

    Συστατικα για μαγειρεμα