Η σάλπα ψαρεύεται εύκολα με καλαμί και αγκίστρι δολωμένο με ζυμάρι. Δεν θεωρείται τόσο νόστιμη, αλλά χρησιμεύει και ως ζωντανό δόλωμα.
- 6 φρέσκιες Σάλπες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 λεμόνια ((τον χυμό τους))
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Τις καθαρισμένες σάλπες τις περιχύνεις με λάδι, αλατίζεις, πιπερώνεις και ρίχνεις τη ρίγανη. Γεμίζεις τις κοιλιές, με το μαϊντανό, το σκόρδο και αλατοπίπερο. Στην ζεσταμένη σχαρα τις ψήνεις μα όχι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ροδίσουν και από τις δυο μεριές, είναι έτοιμες.
Ετοιμάζεις λαδολέμονο με φρέσκια ρίγανη και απολαμβάνεις.
- Ιδέα: Σάλπες ψητές στη σχάρα
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 11/11/20