Σοταρισμένα Κινέζικα φύτρα φασολιού

από | Μάι 26, 2020 | 0 Σχόλια

Συστατικά: Φύτρα Φασολιού
Περιστάσεις: Βραδυνό, Μεσημεριανό

Σοταρισμένα Κινέζικα φύτρα φασολιού!

Tα φύτρα είναι βλαστοί που βγαίνουν από διάφορους καρπούς και εμπλουτίζουν τη διατροφή σας με πολλά θρεπτικά συστατικά σε επαρκείς ποσότητες. Eίναι από τα πλέον ισορροπημένα και υγιεινά τρόφιμα της διατροφικής αλυσίδας. Άλλα από αυτά είναι τραγανά, άλλα μαλακά, άλλα έχουν ελαφριά γεύση και άλλα πιο πικάντικη. Tα μαλακά φύτρα ταιριάζουν περισσότερο σε σαλάτες και σάντουιτς, γιατί μπορούν να καταναλωθούν και ωμά, ενώ τα πιο σκληρά μπορούν να μαγειρευτούν και να δώσουν ξεχωριστή γεύση σε σούπες, βραστά λαχανικά και λαδερά.

Tα φύτρα περιέχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά, αλλά είναι έξοχη πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και βιταμινών, ειδικά τώρα το χειμώνα, που τα φρούτα και τα λαχανικά είναι περιορισμένα. Xάρη σε κάποια χημικά μόρια που περιέχουν, τροφοδοτούν τον οργανισμό με ενέργεια και μας αναζωογονούν. Bοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων και καθυστερούν τη γήρανση.

  • Eίναι αρκετά πιο εύπεπτα απ’ ό,τι οι καρποί από τους οποίους προέρχονται, δηλαδή τα φασόλια
  • Έχουν διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών σε σχέση με τα φασόλια.
  • Eίναι καλή πηγή βιταμίνης C και φυλλικού οξέος.

Σοταρισμένα Κινέζικα φύτρα φασολιού

Ingredients
  

  • 1 κονσέρβα κινέζικα φύτρα φασολιού
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • φρέσκο τζίντζερ όσο και το σκόρδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Notes

Ξεπλένεις τις φύτρες φασολιού και τις αφήνεις να στραγγίξουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρεις τα λευκά μέρη του φρέσκου κρεμμυδιού, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μετέπειτα προσθέτεις τις φύτρες φασολιού, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύεις για πέντε λεπτά και λίγο πριν το τέλος προσθέτεις τα πράσινα μέρη του φρέσκου κρεμμυδιού

Για την Συνταγή

Δείτε επίσης

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι

Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι. 1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους ή και Γλώσσα, που είναι όλα χωρίς κόκκαλα. Πέρκα στον φούρνο με πορτοκάλι 500 γρ Πέρκα (φρέσκια)500 γρ πατάτα(ες)1 κρεμμύδι (ξερό)100 γρ πορτοκάλι (χυμός)½ λεμόνι (χυμός)1 κτγ...

Διαβάστε Περισσότερα
Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI

Απίθανη Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI, ευκολη στην παρασκευή και νοστιμότατη. Ιαπωνική σαλάτα με σουρίμι KANI 150 γρ μαγιονέζα (ελαφριά)1 κτσ λεμόνι (χυμός)1 κτσ ελαιόλαδο1 κτγ πιπέρι (μαύρο)150 γρ καρότο (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)500 γρ σουρίμι (κομμένο σε λεπτές...

Διαβάστε Περισσότερα

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




συστατικα για μαγειρεμα

Συνδιαστικη Αναζητηση

  • Κατηγορίες

  • Περιστάσεις