Πορτοκαλί σούπα κολοκύθας με βελούδινη υφή από το γιαούρτι που συνοδεύει το χειμωνιάτικο τραπέζι και εντυπωσιάζει με το χρώμα της.
Σούπα κολοκύθας με γλυκοπατάτα και γιαούρτι
Ingredients
- 1 κολοκύθα ενός κιλού
- 1 μικρή γλυκοπατάτα σε κύβους
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
- 2 καρότα σε κομματάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- ξύσμα και χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- αρκετό τζίντζερ ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
Notes
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν. Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπατάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το πορτοκάλι, τα μπαχαρικά και αλατίζουμε. Προσοχή στο πορτοκάλι διότι ανάλογα με το πόσο ζουμερό είναι μπορεί να μετατραπεί η σούπα σε πορτοκαλάδα.
Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi. Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi. Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 5/12/15
- Αρχική ιδέα: Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας και κολοκύθας
0 Σχόλια