Ταϊλανδέζικα νουντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά
από Antonio | Μάι 26, 2020 |
Ταιλανδέζικα νούντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά. Για αυτήν τη συνταγή, ο συνδυασμός τζίντζερ, κουρκουμά, μαύρου πιπεριού με το γάλα καρύδας προσδίδουν μια διαφορετική πικάντικη γεύση και μοναδικό άρωμα.
Ταϊλανδέζικα νουντλς ρυζιού με γάλα καρύδας και κουρκουμά
- 3 μερίδες νούντλς ρυζιού
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 ξερό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. κουρκουμάς
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 1/2 κ.γ. μέλι
Στον βραστήρα, βράζεις νερό και σε μπολ βάζεις τα νούντλς, χύνεις το νερό και το σκεπάζεις για περίπου 10 λεπτά. δοκιμάζεις τα νούντλς και όταν έτοιμα (al dente) τα αποσύρεις, στραγγίζεις και τα ξεπλένεις με κρύο τρεχούμενο νερό.
Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι που το έχεις στην φωτιά, βάζεις το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίτζερ, το πιπέρι και τον κουρκουμά. Προσθέτεις το γάλα καρύδας, μέλι και λίγο νερό (2 δάχτυλα περίπου βάζεις στη άδεια πλέον κονσέρβα). Χαμηλώνεις την φωτιά και το σιγοβράζεις περίπου για πέντε λεπτά.
Προσθέτεις στο τηγάνι τα νούντλς, συμπληρώνεις αλάτι και τα αφήνεις να δέσουν. Αποσύρεις από την φωτιά και σερβίρεις
Για την Συνταγή
0 Σχόλια