Γόπες ψητές

AntonioRecipe Author

Γόπες ψητές στην σχάρα ή και στα κάρβουνα. Φθηνό ψάρι, ιδιαίτερα το χειμώνα το βρίσκεις παντού και μέσα σε 10 λεπτά μπορείς να το απολαύσεις στο τραπέζι.

Γόπα: το κρέας της είναι νόστιμο ειδικά τον χειμώνα όταν είναι μεγάλη και έχει και λίπος.

  • 4 γόπες (μεγάλες)
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Καθαρίζεις τις γόπες από τα λέπια και τα βράγχια – εντόσθια κάνοντας μια τομή στην κοιλιά και τα αφαιρείς. Τα χαράζεις δεξιά κ αριστερά και τα ψηνεις σε σχάρα στα κάρβουνα. Όταν είναι έτοιμες τις σερβίρεις σε πιατέλα και τις περιχύνεις με το λαδολέμονο που έχεις προετοιμάσει.

Για την Συνταγή:

  • Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 8/03/20
Συστατικά για μαγείρεμα