Ραΐτα, ινδική συνοδευτική σαλάτα για πικάντικα φαγητά!
Η ραΐτα είναι μια παραδοσιακή ινδική συνοδευτική σαλάτα που σερβίρεται για να ισορροπεί τις καυτερές και πικάντικες γεύσεις του Ινδικού φαγητού. Θυμίζει το ελληνικό τζατζίκι, μόνο που έχει πιο δροσερή γεύση, καθώς δεν έχει σκόρδο και σαν μυρωδικό χρησιμοποιείς δύοσμο, μέντα, κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Ραΐτα, ινδική συνοδευτική σαλάτα
- 300 γρ. γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αγγούρι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένος)
- 1/3 κ.γ. κύμινο (τριμμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
Αφήνεις σε ένα σουρωτήρι το ψιλοκομμένο αγγούρι με τον δυόσμο, τα αλατίζεις και τα αφήνεις για περίπου 30 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε μπολ βάζεις όλα τα υλικά και τα ανακατεύεις, προσθέτοντας αλάτι κατά βούληση. Η σαλάτα είναι έτοιμη! Την βάζεις στο ψυγείο σκεπασμένη μέχρι να την σερβίρεις.
Για την Συνταγή:
- Ιδέα: Ραϊτα (ινδική σαλάτα)
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 5/4/20
- Η ραϊτα, συνοδεύει όλα τα ινδικά φαγητά και κυρίως τα καυτερά, γίνεται και με φρέσκο κόλιανδρο, αντί για δυόσμο. Προσωπικά έχω ένα γευστικό θέμα με τον φρέσκο κόλιανδρο και μου είναι πολύ δύσκολο να τον συνηθίσω. Όταν την πρώτο έφτιαξα το έκανα για να συνοδεύσω το Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι