Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι θεϊκά! Ενα μεσημέρι απο την λαϊκή αγόρασα ένα κιλό για το Σαββατοκύριακο. Ηταν τόσο νόστιμα που τα καταβρόχθισα με μιας. Ισως έσπασα ρεκόρ στο πόσο γρήγορα τα έφαγα!
Το μπαρμπούνι ζει σε πολλές θάλασσες των ευκράτων περιοχών του πλανήτη (και στις ελληνικές), κυρίως μέσα σε συμπλέγματα φυκών (φυκιάδες), ή σε αμμώδεις – ιλυώδεις βυθούς, όπου και αναζητά την τροφή του, την οποία αποτελούν διάφορα μικρά μαλάκια. Είναι περιζήτητο αλίευμα για τη τρυφερή και νόστιμη σάρκα του. Παραλλαγή του μπαρμπουνιού είναι η κουτσομούρα, η οποία διαφέρει από το μπαρμπούνι στο χρώμα (είναι περισσότερο ανοικτόχρωμη), στο σχήμα του ρύγχους (στο άκρο του είναι περισσότερο “κοφτό”, απ’ όπου και το όνομά της) και στο ότι δεν φέρει εμφανές “μουστάκι”. Αν δεν σας φτάνει αυτό για να ξεχωρίσετε το μπαρμπούνι από την κουτσομούρα, τότε προσέξτε δύο σημεία. Πρώτον, το μπαρμπούνι έχει κατά μήκος του σώματός του μία καφε-κόκκινη ρίγα που ξεκινά από το μάτι και καταλήγει στην ουρά, η οποία πλαισιώνεται από 3 κίτρινες γραμμές. Όλα αυτά δεν υπάρχουν στην κουτσομούρα. Δεύτερον, το μεγάλο ραχιαίο πτερύγιο στο μπαρμπούνι είναι πολύχρωμο, ενώ στην κουτσομούρα τελείως άχρωμο.
Μπαρμπούνια τηγανητά με σιμιγδάλι
Ingredients
- 1 kg φρέσκα μπαρμπούνια
- 1-1 1/2 χούφτα σιμιγδάλι
- λίγο γλυκιά πάπρικα
- λίγο κόλιανδρο φρεσκοκομμένο
- μπόλικο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- φρέσκο λεμόνι
- χοντρό αλάτι
Notes
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Μπαρμπούνια με τραγανή κρούστα
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 2/5/20
0 Σχόλια