Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με τσένταρ

AntonioRecipe Author
  • 500 γρ. πένες
  • 300 γρ. τυρί κρέμα, έξτρα light
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμό λεμονιού 
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα ζυμαρικά al-dente. Κρατάμε ενα φλυτζάνι απο το νερό τους. Σουρώνουμε τις πένες και τις βρέχουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει ο βρασμός τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το μέλι, πιπέρι, αλάτι το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια, το αγγούρι σε κυβάκια και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο. Βάζουμε το καλαμπόκι, το τσένταρ, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τον χυμό από τα lime. Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. 

Τέλος βάζουμε στο μπολ τις πένες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Για την Συνταγή

 

Συστατικά για μαγείρεμα