Κορμός με mascarpone και Nutella
- 250 γρ mascarpone
- 3 κ.σ.(φουσκωτές περίπου 185 γρ) από κάποια κρέμα φουντουκιού (τύπου Nutella, Merenda, κ.α.)
- 24 μπισκότα τύπου “πτι μπερ”
- 4 φλυτζάνια καφέ espresso
- 1 σφηνάκι(30-40 γρ) λικέρ καφέ ή λικέρ amaretto
- 100γρ κακάο
Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ενα βαθυ πιάτο, προσθετουμε το σφηνάκι και τα αφήμνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα άνετο μπολ αδειάζουμε αρχικά το mascarpone και, με τη βοήθεια ενός κουταλιού το μαλακώνουμε και το κάνουμε πιο ευκολοδούλευτο. Προσθέτουμε και 3 κουταλιές από την κρέμα φουντουκιού και την ανακατεύουμε με το mascarpone ώστε να ενωθούν καλά τα δύο υλικά και να ομογενοποιηθούν σε μία σοκολατένια και λεία κρέμα.
Ανοίγουμε τη συσκευασία των μπισκότων και παίρνουμε ένα στα χέρια μας. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού παίρνουμε μία μικρή ποσότητα σοκολατένιας κρέμας (1 κουταλάκι περίπου) και την αλείφουμε στο μπισκότο. Παίρνουμε ένα δεύτερο μπισκότο από τη συσκευασία και το ενώνουμε με το πρώτο, πιέζοντάς το στην κρέμα σοκολάτας. Η κρέμα απλώνει σε όλη την επιφάνεια μεταξύ των μπισκότων και τα βοηθά να κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε το ζευγάρι των μπισκότων στην άκρη.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα, ενώνοντάς τα ανά δύο με τη βοήθεια μικρών ποσοτήτων σοκολατένιας κρέμας με την οποία τα αλείφουμε. Κάθε ζευγάρι που ετοιμάζουμε το αφήνουμε στην άκρη δίπλα στα προηγούμενα, μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα μπισκότα. Θα φτιάξουμε δηλαδή 12 τέτοια ζευγάρια μπισκότων.
Τώρα πια, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, αυτή τη φορά όμως ενώνοντας όχι μεμονωμένα μπισκότα αλλά ζευγάρια μπισκότων. Τα ζεύγη περνάμε πρώτα μέσα από το μιγμα καφέ που του έχουμε φτιάξει αρχικά. Περνούμε και δεύτερο ζευγάρι μπισκότων από τον καφέ και το ενώνουμε στην αλειμμένη επιφάνεια του προηγούμενου ζευγαριού. Με τον ίδιο τρόπο τα περνούμε ένα-ένα από τον καφέ, με τον ίδιο τρόπο τα κολλούμε μεταξύ τους, τα προετοιμάζουμε και αυτά για “συγκόλληση” αλείφοντας τη μία εξωτερική επιφάνειά του με κρέμα σοκολάτας και, τοποθετώντας και αυτά όρθια στο δίσκο, τα “συγκολλούμε” με τα προηγούμενα στην επιφάνεια που είχαμε προετοιμάσει.
Με μία σπάτουλα σιλικόνης αλείφουμε τις εξωτερικές επιφάνειες του γλυκού, καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στα μπισκότα και δημιουργώντας σιγά-σιγά σοκολατένιες επιφάνειες, τις οποίες ισιώνουμε με τη σπάτουλα. Τέλος πασπαλίζουμε με κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Κορμός με mascarpone και Nutella. Τι να σας πω… Μια σκέτη τρέλα!!! Συνταγή από τον/την Errika – Cookpad
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 21/10/2024