Μια από τις αγαπημένες μου πίτες είναι η κρεμμυδόπιτα, που μοιάζει με τυρόπιτα αλλά δεν είναι. Τα κρεμμύδια που να δακρύσουν ίσως σε κάνουν αλλά στο τέλος σε αποζημιώνουν.
Κρεμμυδόπιτα
- 1 πακέτο ΖΥΜΗ (χωριάτικη κρούστας)
- 1/2 kg. ανθότυρο
- 1/2 kg. φέτα
- 3 αυγά
- 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο (ή 1 κ.σ. ξερό δυόσμο)
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι ((προαιρετικά))
- πιπέρι ((προαιρετικά))
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας (ή τα δύο χωριάτικα φύλλα). Σε ένα μπολ τρίβουμε καλά τα τυριά και τα ανακατεύουμε μαζί με τα κρεμμύδια. Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και μόλις αφρατέψουν τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Για πιο ελαφριά εκδοχή, βράζουμε τα κρεμμύδια ίσα να μαλακώσουν
Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κάνοντας “κοτσίδα” στην άκρη που ενώνονται τα φύλλα. Λαδώνουμε το φύλλο καλά και με ένα πιρούνι ή μυτερό μαχαίρι τρυπάμε και ορίζουμε τα μετέπειτα κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα!
Για την Συνταγή
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 12/02/12
- Αρχική ιδέα: Μάλλον από βιβλίο μαγειρικής, αλλά ποιό;