Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο

AntonioRecipe Author

Baby πατάτες με μανιτάρια στον φούρνο, αρωματισμένα με πορτοκάλι και δεντρολίβανο

  • 1 κιλο πατάτες baby (κομμένες στη μέση)
  • 6 μανιτάρια (πορτομπέλο, κομμένα στα 4)
  • 250 γρ μανιτάρια (λευκά)
  • 300 ml πορτοκάλι (χυμός)
  • ½ λεμόνι (χυμός)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κτγ κουρκουμά
  • 1 κτσ μουστάρδα (γλυκιά)
  • 2 κτσ δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα. Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 60 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε το σκόρδο, μανιτάρια και το δεντρολίβανο και δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200°C, βάζοντας σε λειτουργία το πάνω grill. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο.Σερβίρουμε αμέσως.

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα