Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

AntonioRecipe Author

Το αυθεντικό πέστο Γένοβας με βασιλικό είναι μία κρύα σάλτσα που φτιάχνεται μόνο με 7 υλικά!

Το αυθεντικό πέστο Γένοβας με βασιλικό, δημιουργήθηκε στην Liguria, μια όμορφη περιοχή στην βόρεια Ιταλία. Είναι πασίγνωστο παγκοσμίως! Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο, κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια. Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Αυθεντικό Πέστο Γένοβας με βασιλικό.

  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού (περίπου 60-65 φύλλα)
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο (παρθένο)
  • 70 γρ. παρμεζάνα (1/2 φλιτζανιού)
  • 30 γρ. πεκορίνο (2 κ.σ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 γρ. κουκουνάρια (1 κ.σ.)
  • χοντρό αλάτι
  • πάγος /παγάκια

Παίρνετε τις λεπίδες και το μπολ του μίξερ και τα βάζετε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσουν πολύ.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα φύλλα βασιλικού πλένοντάς τα με κρύο νερό. Τέλος, τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο πάγο για 3-4 λεπτά. Τώρα στεγνώστε τα φύλλα πολύ καλά σε μια πετσέτα (τα φύλλα βασιλικού πρέπει να είναι πολύ στεγνά) και τοποθετήστε τα στο μίξερ (που τώρα είναι αρκετά κρύο) με το σκόρδο, τα κουκουνάρια και την τριμμένη Παρμεζάνα.

Χοντροκόβουμε τα υλικά και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το Pecorino κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αλέθουμε όλα τα υλικά για περίπου 1 λεπτό. Τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο. Αλέθουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης πράσινη σάλτσα. Το πέστο δεν πρέπει να ζεσταίνεται, γι’ αυτό δουλεύετε γρήγορα, χρησιμοποιώντας το μίξερ στην ελάχιστη ταχύτητα και ανά διαστήματα, δηλαδή αλέστε μερικά δευτερόλεπτα, σταματήστε και ξεκινήστε ξανά.

Εάν το πέστο είναι πολύ πηχτό, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια ζεστή, απαλή σάλτσα πέστο. Μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε το πέστο σε φρυγανισμένο ψωμί, ως ορεκτικό. Νόστιμο!

Άλλες νόστιμες συνταγές από το ταπεράκι εμπνευσμένες απο την Liguria: Νιόκι με σάλτσα γλυκοπατάτας και φασκόμηλο, και το Τιραμισού

Για την Συνταγή

Συστατικα για μαγειρεμα