Πεντανόστιμες πατάτες συνταγή από Βομβάη. Μια συνταγή, για ένα εξαιρετικό συνοδευτικό πιάτο.
Ένα πιάτο που πιθανά άρχισε από Ινδικά εστιατόρια. Ότι πρέπει για ένα τραπέζι με δυνατές γεύσεις. Συνοδεύουν όποιο άλλο ινδικό πιάτο επιθυμείτε μα ταιριάζουν και με ντιπ γιαουρτιού.
Πατάτες συνταγή από Βομβάη
- 1 κιλό πατάτες (στρογγυλές ή κανονικές ξεφλουδισμένες)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κάρυ
- 2 κ.γ. κουρκουμάς
- 4 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.γ. Garam masala
Φροντίζεις οι πατάτες να είναι ιδίου μεγέθους το μέγιστο σαν ολόκληρο καρύδι. Σε κατσαρόλα τις βάζεις, σκεπάζεις με νερό, προσθέτεις αλάτι και Κουρκουμά και κάρυ, τις βράζεις. Ταυτόχρονα προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200℃. Όταν οι πατάτες ετοιμαστούν τις βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. ανακατεύεις καλά και το βάζεις στον φούρνο για 30-40 λεπτά.
Σερβίρεις με το πέρας και αν θες προσθέτεις κομμένο μαϊντανό.
Για την Συνταγή
- Ιδέα: Easy Bombay Potatoes
- Πρώτη δημοσίευση συνταγής: 12/4/20
- Ταιριάζει απόλυτα με: Ινδικό ρύζι με κάρυ και αυγό, Ραΐτα, ινδική συνοδευτική σαλάτα, Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι