Μαγειρεύουμε
Το έτοιμο - γρήγορο φαγητό δεν μας αρέσει. Το κρέας δεν το θέλουμε πολύ μα όταν μαζί στην κουζίνα τότε παίζουμε και δοκιμάζουμε. Αγόρια είμαστε και σαν αγόρια μαγειρεύουμε, μα όχι μόνο για να χορτάσουμε!
Γαρίδες γιουβέτσι στον φούρνο
Γαρίδες γιουβέτσι στον φούρνο ή αλλιώς κριθαρότο με γαρίδες στον φούρνο. Όπως και να το πείτε είναι μια εύκολη συνταγή ταιριαστή για κάθε εποχή. Γαρίδες Γιουβέτσι στη γάστρα 20 γαρίδες (μεγάλες, τουλάχιστον Νο2)1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)1 κουτί ντοματάκια...
Μπαμιέ
Μπαμιέ (αφγανική κουζίνα) οι γνωστές μπάμιες με άρωμα από Ασία! Μπαμιέ (αφγανική κουζίνα) Σε καυτό λάδι ρίχνουμε τις πατάτες να ψιλοτηγανιστούν. Προσθέτουμε λίγο κουρκουμά, ώστε να πάρουν χρώμα και λίγο κάρυ. Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα, τις αφαιρούμε και τις...
Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά
Λαχανόρυζο Πολίτικο με καρότα και μυρωδικά. 1 μικρό λάχανο (ψιλοκομμένο για σαλάτα)2 καρότα (τριμμένα)1 πράσο (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)1/2 φλιτζ ρύζι (καρολίνα)2 κτσ μαύρες σταφίδες1 κτσ πάπρικα γλυκιά1 φλιτζ άνιθος (ψιλοκομμένος)1 φλιτζ μυρώνια (ψιλοκομμένα (τα...
Κορεάτικο σπανάκι
Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική ενώ η καταγωγή του είναι...
Ριζότο με μανιτάρια
Εύκολο χυλωμένο ριζότο μανιταριών! Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Ριζότο με μανιτάρια 1 φλιτζ ρύζι...
Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί
Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί! Είναι μία ωραία επιλογή για να συνοδεύσει τσίπουρο ή ούζο. 1,5 κιλό μύδια1 ξερό κρεμμύδι100 γρ. λευκό κρασί1/2 ματσάκι μαϊντανόςχοντρό αλάτιπιπέριελαιόλαδο Αποκλειστικά αφορά φρέσκα μύδια με το κέλυφος, οπότε θα πρέπει να είναι κλειστά...