Δροσερή και πλούσια χειμωνιάτικη σαλάτα με σπανάκι, τραγανό μπέικον, πορτοκάλι.

Υλικά:

  • 500γρ σπανάκι φρέσκο
  • 100γρ μπέικον
  • 1 μεσαίο πορτοκάλι την ψίχα του σε κομματάκια
  • 1/2 κούπα κρουτόν
  • Για την Βινεγκρέτ:
    • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
    • 1 κούπα χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι, σαγκουίνι
    • 1/4 φλ λευκό ξύδι μπαλσάμικο
    • 1 κουταλιά σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • αλάτι κατά βούληση

Οδηγίες Συνταγής:

Σε ένα μπολ βάζετε το καθαρισμένο σπανάκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε (χωρίς λάδι) το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα δηλαδή. Το προσθέτετε στο μπολ μαζί με τα κρουτόν και την ψίχα από το πορτοκάλι.

Στο μούλτι βάζετε το ελαιόλαδο, τους χυμούς, το μπαλσάμικο, το μέλι και το αλάτι και χτυπάτε να γίνει μια λεπτόρρευστη σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα λίγο πριν σερβίρουμε.

Για την Συνταγή